PanoramaChalet.eu
Chalet Schneeweiss (*****) Genieten van het uitzicht: Home » Omgeving » Mauterndorf

Mauterndorf

Mauterndorf is een rustig, gezellig, familievriendelijk en gemoedelijk plaatsje waar de mensen nog de tijd nemen voor een praatje. Het is kleine dorp van 1665 inwoners bevindt zich op 1112 m boven zeespiegel met autenthieke gebouwen. Vawege het brede, uigestrekte dal hoor je de stilte.

Aan de westzijde van het dorp ligt het skicentrum rond de Speiereck (2411 m). Een moderne gondel gaat naar de Grosseck op 2074 m. Bovenin het skigebied ligt bijna altijd sneeuw. Bij het dalstation van de moderne gondelbaan kunnen beginners oefenen. De après-ski kleinschalig maar niet minder gezellig of uitbundig.

In de zomer is de Grosseck-Speiereck bij uistek geschikt voor moutain biken en wandelen. Daarnaast is de omgeving van Mauterndorf vanwege zijn brede en relatief vlakke dal, ook bij uitstek geschikt voor het maken van fietstochten met de hele familie.


Foto's Mauterndorf

Uitzicht vanaf de sonnenalm het parorama restaurant op de sonnen alm het terras van panaramo restaurant waar u keurig wordt bediend, i.p.v. in de rij moet staan in een tiroler eetschuur.
Het panoramisch uitzicht vanuit het chalet het zembad op 300m eenvoudig te bereiken (ideaal voor kinderen, kunnen zonder drukke wegen over te steken zelf met fiets er na toe) De kerk in het centrum